fahmiMOHDnilam: MAKANAN PELIK YANG MANUSIA MAKAN DAAAA......

Tuesday, 11 October 2011

MAKANAN PELIK YANG MANUSIA MAKAN DAAAA......

Dunia nie besar dan banyak jenis orang dan adat ada. Bukan tu je banyak makanan yang pelik sampai kita pun tak sanggup nak tengok apatah lagi makan. Korang boleh makan ker? Aku rasa ada yang boleh makan dan ada yang haram tak boleh makan. Korang tengok lah...

Veres - makanan yang dimasak dengan darah khinzir di goreng bersama organ-organ khinzir yang lain. Siapa makan? Orang Hungary daaa...

Nutria Stew - Hehehe... ni ibarat tikus gak cuma besar sket dari tikus. Rodensia. Orang Peranchis buat sup tapi orang negara China wat 40 hidangan dari Rodensia tu.

Criadillas - Nie macam sup torpedo gak lah. Yang ni 'telor lembu'.

Silk Worms - kalau kat Sarawak makan ulat pokok sagu, ni kat US pun diorang makan ulat gak.

Donkey Penis - nak cakap lagi ker? tahu kan aper tu kan? Donkey Torpedo plak.

Casu Marzu - Dari Itali diorang letak cacing untuk rasa sedap lagi... Yum..yum... hahaha...

Sea Horses - Rebus lepas tu makan kuda laut. Sedap ker?

Haggis - Orang Scotland panggil nie perut kambing sumbat.. kosongkan perut kambing tu dan sumbatlah apa yang diorang suka. Orang Scotland cakap sedapppp....

Borewors - Orang Afrika makan nie tapi bukan sosej ek... 'Barang-barang sulit' lembu dan kambing.

Darah Ular - Tak ada benda lain nak minum ker? Kononnya boleh kuatkan tenaga batin.

Aku letak makanan-makanan pelik tu jangan pulak korang cuba. Aku tak sanggup plak. Korang aku tak tahu lah.

5 comments:

  1. akak tak makan pun tak pe lah fahmi

    ReplyDelete
  2. nak muntah tengok..

    weaaaakkkkkk!!!

    ReplyDelete
  3. mohon untuk copy pic nih boleh? nak share dgn kwn2 lain kat blog miss diva..tq

    ReplyDelete
  4. lau ye pon jgn la letak pic 2 lau x sngup..

    ReplyDelete